Forssa 2018

2018 Szeptember 13-16

Gyülekezetünk tagjai testvérgyülekezeti találkozón vettek részt Forssa-ban, ahol közösen ünnepelhettük meg az ottani templom felszentelésének 100. évfordulóját.

Helsinkibe érkeztünk, itt csatlakozott hozzánk Emese édesanyja, és egy finn lány, aki 1 évet töltött el Gödöllőn (jól beszélt magyarul). Együtt fedeztük fel a fővárost. Este indultunk Forssába.

A gyülekezeti táborhelyen laktunk közösen az Észt és a Lett gyülekezeti küldöttekkel. Pénteken együttlét, megnéztük a forssa városi és a természettudományi múzeumokat,  a  közeli tammelai templomot, ahol 4 éve koncertet adott énekkarunk, majd egy farmra mentünk, ahol az ottani család fogadott bennünket.

Szombaton ünnepi koncert töltötte meg a Forssai templomot, ahol Emese, Anna és Csanád léptek fel egy gyönyörű műsorral képviselve gyülekezetünket.

Vasárnap ünnepi Istentiszteleten vehettünk részt, majd a közeli gyülekezeti teremben volt összejövetel, ahol a Finn oktatásügyi miniszter asszony is részt vett. A gyermekeknek tartott “templom körbefutással” zárult az eseménysorozat.

Sok élménnyel, meghittséggel feltöltődve érkeztünk haza szerencsésen.